home disclaimer
 
 
zoek   zoek in het overzicht
van nakomelingen:
 
 
blader   blader in het overzicht
van nakomelingen
 
  Fonds van
J. van Hove van Zijll
Postbus 46
1398 ZG Muiden
 
 
Uitleg over deze Site   
 

De stamboom van Fonds van J. van Hove van Zijll is in zijn geheel online beschikbaar en is opgedeeld in verschillende documenten. Deze documenten omvatten verschillende takken van de stamboom. Wanneer u op de website zoekt, krijgt u dan ook een overzicht van die documenten waarin de gezochte naam voorkomt. U kunt vervolgens klikken op één van de documenten, die vervolgens opent in een nieuw venster. Daarin kunt u bekijken op welke manier de familiebanden lopen.

U kunt er ook voor kiezen om direct het overzicht van alle documenten op te vragen. Dan krijgt u alle documenten in de database te zien en de stamboom is in vier takken (A, B, C en D) onderverdeeld. De documenten zijn onderdeel van één geheel en daarom doorgenummerd.

Ter rechterzijde van de website in de rode kolom staan verschillende manieren om in de stamboom te zoeken.

Zoeken aan de hand van een zoekterm
In de rode kolom ter rechterzijde van de pagina, ziet u een zoekvenster. Hier kunt u direct een zoekterm invullen. Door op geef zoekopdracht te klikken, worden alle bestanden automatisch doorzocht.
Resultaten worden in het middengedeelte van de pagina getoond.

U kunt er ook voor kiezen om direct te klikken op geef zoekopdracht, zonder een zoekterm in te vullen. In het witte middengedeelte van de pagina verschijnt vervolgens een zoekveld waar u uw zoektermen kunt invullen. U kunt onder dit zoekveld aangeven of u zoekt op één woord, alle woorden of de hele zin.

Resultaten van zoeken op naam of zoekterm
Wanneer u online zoekt zijn er twee opties.
• De door u gezochte naam wordt niet gevonden. Als er geen match is, krijgt u de melding dat er geen resultaten gevonden zijn. Deze melding gaat gepaard met enkele suggesties voor uw volgende zoekopdracht, zoals controleer de spelling.

• De door u gezochte naam wordt wel gevonden. Wanneer er wel matches gevonden zijn in de database, dan komen de titels van de documenten waarin de gezochte naam voorkomt in beeld te staan. Ook staat er vermeld om hoeveel documenten het gaat.

U kunt vervolgens de documenten eenvoudig aanklikken om te zien hoe de namen waarop u gezocht heeft daar terug te vinden zijn. De zoekterm die u opgegeven had, staat in het document rood opgelicht, zodat u deze gemakkelijk kunt herkennen. Aan de hand van de familiebanden kunt u vervolgens nagaan of u aan deze tak gerelateerd bent.

In het document staat bovenin een klein menu dat meebeweegt wanneer u in het document scrollt. Hier kunt u klikken op de help ? functie waarin toegelicht wordt wat u met de informatie kunt doen. Ook kunt u hier zien op welke pagina in het document u bent terecht gekomen. Verder kunt u de pagina of het document afdrukken, het bestand downloaden of (verder) zoeken in dit document.

Noot: Sommige namen komen bij een zoektocht veelvuldig terug. Het kan dus zijn dat u relatief veel documenten zult moeten bekijken alvorens u weet of u verwant bent. U kunt er wel altijd voor kiezen om meer dan één naam op te geven bij uw zoektocht zodat het aantal resultaten verkleind wordt.

Vrij bladeren in alle bestanden
Door direct te kiezen voor blader in het overzicht van nakomelingen, kunt u alle documenten bekijken. U krijgt dan het totaal overzicht te zien met inleiding en samenvatting van alle generaties. De stamboom is vervolgens onderverdeeld in vier takken. Per tak kunt u zien welke namen, jaartallen en afstammelingen daar terug te vinden zijn.
U kunt alle documenten individueel aanklikken een doorkijken.

Aanvragen van een uitkering
Wanneer u op basis van uw zoektocht door het archief meent aan Alidt van Hove en Frans Hendricxz Oetgens verwant te zijn, kunt u onder Uitkering in het menu meer lezen over de criteria en hoe een uitkering aan te vragen.

Uw aanvraag kunt u doen door het formulier (pdf), dat te vinden is onder zowel uitkering-criteria en uitkering-aanvraag, te openen en af te drukken. U dient het formulier volledig in te vullen en het per post op te sturen.
Alleen wanneer een aanvraag volledig ingevuld is, kan het fonds beschikken over voldoende informatie om over uw aanvraag te beslissen.

   
home  • Achtergrond  • Doelstelling  • Zoeken  • Bladeren  • Criteria  • Aanvraag  • FAQ  • Uitleg  • Contact  • Privacy Verklaring
Webdesign by DG Graphic Design  ©  2008 - 2024